להנהיג משפחות בטוחות – אנשי דת מתמודדים עם אלימות במשפחה


ביום ג, ה-28 במאי 2013, מכון ון ליר בירושלים אירח כנס בנושא האלימות בחיק המשפחה מנקודת המבט של הדתות.

violence_family

הכנס אורגן בסיוע מכון ון ליר, קול האישה ומועצה הבין דתית המתאמת בישראל והביא יחד מומחים, פמיניסטים ואנשי דת.

פרופסור חנה הרצוג מאוניברסיטת תל אביב, אקדמאית ופעילה בתחום, יחד עם הרב פרופסור נפתלי רוטנברג ממכון ון ליר פתחו את יום הלימודים והכניסו את הקהל לאווירה של מחקר וביקורת עצמית מול אחת התופעות החמורות ביותר המאתגרת את החברה כיום: האלימות בחיק המשפחה ובייחוד אלימות נגד נשים וילדים.

ד"ר סוהאד דאהר-נאשף ממכללת אורנים ומכללת אל-קאסמי תיראה את העובדות בשטח וציירה תמונה עגומה למדי של תופעת האלימות בחיק המשפחה בחברה הישראלית. הסטטיסטיקות אשר הביאה היוו קריאת התעוררות לכל הנוכחים בקהל נוכח מכה מחרידה המאיימת על עולמנו.

דבי גרוס, מנהלת מרכז הסיוע לנשים דתיות, אשר הגדירה את עצמה כחרדית, הגדירה בצורה ברורה את סוגי האלימות אשר בהם נתקלים הקרבנות בחיק המשפחה. היא אף שרטטה את האסטרטגיות שבהן הקרבנות נעזרים על מנת להסתיר את פצעיהם בגלל הבושה והפחד מחשיפה.

לאחר שתי ההרצאות, התקיים פאנל בין דתי ובו השתתפו הטוענת הרבנית נורית פריד אשר עובדת בבתי הדין הרבניים, הקאדי אייאד זחאלקה, שופט בית המשפט המוסלמי בירושלים, והאב אליאס דאו, ראש בית המשפט היווני הקתולי בגליל. כל אחד שיתף את הקהל בעמדת הדת שלו לגבי מציאות האלימות בחיק המשפחה. כל אחד הדגיש את חשיבות המשפחה והגנתה מבחינת מסורתו הדתית.

לאחר מכן, עלו על הבמה ארבע נשים שחקניות אשר קראו בקריאה דרמטית את דבריהם האמיתיים של נשים מוכות אשר בהן התעללו. השחקניות סיפקו לקרבנות האלימות קול והביאו את סבלם אל תוך האולם.

בהמשך היום התקיימו סדנאות על מנת לפתח יכולות להתמודד עם התופעה, לחשוף מקרים של התעללות ואלימות ולנסות לסייע לקרבנות.

בקהל ישבו מספר אנשי דת – יהודים, מוסלמים, דרוזים ונוצרים – אשר אף הם תרמו לדיון.

לעזור לנו צור קשר ותיקן ניוז בעברית להקשיב לסעודת האדון לשמור על בטחון הילדים


© 2020 Saint James Vicariate for Hebrew Speaking Catholics in Israel