מוזיקה של הקהילה במיסה באוסטרליה


תרזה, ידידת הקהילות באוסטרליה, מדווחת משם:

halleluia_image

שלום לכם מסידני, אוסטרליה (מהמקום שנשלח אליכם את שגרירכם הוותיקני החדש). מאז ביקור קבוצת "אור התורה" אל קהילתכם ברחוב הרב קוק בחודש מאי האחרון, קבוצה קטנה של מוזיקאים למדה כיצד לשיר את החלקים של המיסה שאתם שרים בסיוע חוברת השירים של קהילתכם.

כעת, אני שמחה לדווח שיכולנו לשיר רוב חלקי המיסה בעריכת סעודת האדון אשר התקיימה בסוף השבוע האחרון. המיסה, אשר נערכה בחדר התפילה של משרדי ההגמוניה בברוקן ביי (בשכונות הצפוניות של סידני) הייתה במהלך אספה של קבוצת "אור התורה" והתכנסו כ-30 משתתפים.

עשינו חזרות מעט לפני תחילת המיסה וכולם השתתפו בהתלהבות רבה. שררה אווירה נפלאה של שמחה ותפילה. הייתי מאוד מאושרת.

כללנו אף כמה שירים אחרים ביניהם "אהבה רבה" של בני ומגלי (ראה כאן) ו-"עוזי וזמרת יה" שלמדנו בבית הכנסת כך הנשמה בירושלים.

במהלך תפילת המאמינים התפללנו גם לקהילתכם ולמען כל חברינו ומכרינו בארץ הקודש והזכרנו כל אחד בשמו.

בעמוד האחרון של חוברת השירים שהדפסנו, הסברנו למה אנו מתפללים בעברית וכך היה כתוב:

למה להתפלל ולשיר בעברית?

רצוננו לשיר ולהתפלל בעברית נולד מתוך חוויות התפילה ועבודת הקודש בישראל, בבתי הכנסת היהודיים ובקרב הקתולים הדוברים עברית.

לערוך את המיסה בכל שפה שהיא מהווה חוויה מיוחדת במינה. מגוון השפות מזכיר לנו שדבר ה' יצא מירושלים ושכן אף בין אומות העולם.

בשעה שהלטינית והיוונית מהוות חלק ממסורת ומורשת הכנסייה, אין מנוס שהשפה העברית אף היא תמצא את מקומה. העברית היא שפת המקור של החלק הקדום ביותר של הכתובים. היא שפת העם היהודי ולכן שפתם של ישוע, מרים והשליחים. במהלך מאות השנים, העם היהודי אימץ שפות רבות על פי הקשרם הגיאוגרפי והתרבותי. סביר להניח שישוע דיבר ארמית. ברם, העברית תמיד שימשה כלשון בית הכנסת, התפילה ולימוד התורה גם בתקופות שהיא לא הייתה שגורה בפיהם של היהודים בחיי היומיום.

העברית הקלסית מהווה את השפה היחידה שהצליחו להחיות אותה כשפה מודרנית. אין זה נס בפני עצמו? העברית המודרנית היא אחת משתי השפות הרשמיות של מדינת ישראל (והשנייה היא הערבית).

כיום, היא השפה של חיי היומיום והקהילות הקתוליות הדוברות עברית משתמשים בה בעבודת הקודש. חלק מאיתנו הזדמן להשתתף בתפילה איתם. למרות שהקהילות האלה מונות מספר מצומצם של מאמינים, הם מייצגים מציאות חדשה בכנסייה: קתולים משולבים באופן מלא בחיי הכנסייה הקתולית ובחיי החברה היהודית הישראלית!

לרבים מאיתנו, לשיר בעברית מהווה תזכורת של תקופה מיוחדת שבילינו בישראל.

מועצת הוותיקן השנייה קראה לנו להוקיר את השורשים היהודיים של הכנסייה ולחיות עידן של פיוס עם העם היהודי. המוזיקה מהווה עוד דרך להשיב לחזון הזה. מי ייתן והניגונים האלה יעשירו את הרוחניות שלנו, יקשרו אותנו עם אנשים מיוחדים ומקומות ייחודיים ויזכירו אותנו את מעמקי מסורת האמונה שלנו".

תודה לכם על ההשראה ועל אתר האינטרנט ואנו נמשיך להתפלל עבורכם....

שלום וברכות,

תרזה

לעזור לנו צור קשר ותיקן ניוז בעברית להקשיב לסעודת האדון לשמור על בטחון הילדים


© 2020 Saint James Vicariate for Hebrew Speaking Catholics in Israel