בית ספר נוצרי בנצרת תחת אש


ביום חמישי, ה- 16 במרץ, יריות נורו לעבר בית הספר ומנזר האחיות הפרנציסקניות בנצרת בידי אלמונים. הקהילה הנוצרית בישראל, השרויה בהלם, מבקשת מממשלת ישראל להבטיח ביטחון למוסדות החינוך.


VATICAN NEWS:


אווירת האלימות וחוסר הביטחון בישראל אינו פוסח על בתי הספר. לראשונה, ירי בוצע לעבר בית ספר נוצרי. ביום חמישי, ה-16 במרץ, בשעה 18:30, שני אנשים רכובים על אופנועים ירו לעבר בית הספר והמנזר של האחיות הפרנציסקניות בנצרת. לא נכחו תלמידים באותה עת והנזירות התפללו באותה שעה בכנסיית המנזר. עוברי אורח הם שהזעיקו את המשטרה, אומר הבישוף רפיק נהרה, סגן הפטריארך הלטיני בישראל.


לאחר ״התקדים (ה)מאוד מסוכן״ הזה, הוא כתב למשרדי החינוך, הפנים והחוץ הישראלים בדרישה לביצוע ״חקירה יסודית ומהירה״ וצעדים כדי להבטיח שאירוע שכזה לא יחזור על עצמו. ״אנחנו רואים בחומרה רבה את האירוע הזה, הרי מאז ומתמיד מנזרים ובתי ספר נוצריים היו מחוץ למעגל האלימות המתרחש בחברה הערבית. בנס איש לא נפגע, ונמנע אסון גדול.״ כך כתב.


החברה הערבית אלימה יותר ויותר

עבור הנוצרים בישראל, מעשה כזה בא בהפתעה: ״אנחנו לא רגילים לאירועים אלימים שכאלה, במיוחד ביחס לבתי הספר שלנו. יש להם מוניטין טוב, הם מקומות הפתוחים לסטודנטים נוצרים ומוסלמים, הם מקומות של חיים משותפים״, כך אמר הבישוף נהרה, בתגובה לרדיו הוותיקן – הוותיקן ניוז.


עם זאת, מתקפה זו היא חלק מאווירת האלימות הסמויה בחברה הערבית הישראלית, ובמיוחד במשך ארבע השנים האחרונות. ״בערים ערביות יש הרבה ירי, לפעמים נגד אנשים, סחיטת כספים או הלוואות בריבית שיכולות להוביל לאלימות פיזית״, הוא מתאר. בהקשר כזה, הוא היה רוצה שבתי ספר הנוצריים יישארו מחוץ ל״מעגל האלימות הזה״.


בתי ספר הנוצריים מוחלשים כלכלית

המתקפה על בית הספר של האחיות הפרנציסקניות בנצרת מגיעה בתקופה שבה מדיניות החינוך של ממשלת ישראל פוגעת במוסדות המנוהלים על ידי הכנסיות, ובפרט אלו של הפטריארכיה הלטינית. הסובסידיות הממשלתיות פחתו באופן דרסטי וכעת הן מייצגות רק שליש מאלה המוענקות למוסדות ציבוריים, אומר הבישוף. התפתחות זו נוגעת בראש ובראשונה לבתי הספר יסודיים. ״כנראה שמדינת ישראל הייתה רוצה שכל בתי הספר יהיו ציבוריים ולכן היא פחות תומכת בבתי הספר הפרטיים שיש לה פחות שליטה עליהם״.


כדי לפצות על אובדן ההכנסה, בתי הספר הנוצרים נאלצים להעלות את שכר הלימוד, ו״שכר המורים הפך נמוך משמעותית מאשר בבתי הספר הציבוריים, וההטבות למורים פחותות״, מסביר הבישוף נהרה. ״זו בעיה עבורנו, הוא מזהה, כי זה אומר בריחה של המורים הטובים ביותר, מכיוון שיש פחדים של ההורים. לנו זה מאוד קשה״.


Support Us Contact Us Vatican News in Hebrew Mass in Hebrew Child Safeguarding Policy


© 2020 Saint James Vicariate for Hebrew Speaking Catholics in Israel