טיול קהילת ירושלים לגליל המערבי


מיכל, מקהילת ירושלים, כותבת לנו על טיול של חברי הקהילה בצפון הארץ.

 ב 30 במאי 2008 יצאנו כשלושים מחברי קהילת ירושלים לטיולנו השנתי.  בדרך אספנו כמה מחברי קהילת יפו, ובאוטובוס מרווח ואנו מלאים במצב רוח טוב, פנינו צפונה ליומיים של חוויות גליליות.  בדרך, ספרה לנו דניאל, את הספורים הקשורים לגילגמש המטולוגי.  היא אמרה שבתחנה הראשונה בה נעצור נמצאה אבן עם כתב יתדות, ועליה חרוט חלק מסיפור גילגמש.  תחנתנו הראשונה הייתה באתר הארכיאולוגי במגידו.  התרשמנו מאלפי שנות התיישבות באזור והתמקדנו בעיקר על המאורעות שקרו באזור בתקופות המתועדות בתנ"ך.  נדין מקהילת ירושלים, מדריכת הטיול, הסבירה לנו את חשיבותו של המקום מבחינה היסטורית ורוחנית. 

Image
תל מגידו


משם המשכנו דרך רמות מנשה אל המוחרקה.  בלב גבעות מיוערות, צופה על עמק יזרעאל, עומד מנזר כרמליתי יפיפה.  מגג המנזר ראינו את הנוף הפנוראמי המתפרס לרגלי הרכס.  לאחר ארוחת צהרים מרעננת,תצפית מרהיבת עין, והסברים מנדין על ההיסטוריה התנ"כית, המשכנו לכיוון חיפה בדרך היפה החוצה את הרי הכרמל.

Image
נוף הגבעות ועמק יזרעאל מגג המנזר הכרמליתי במוחרקה


הגענו לכביש החוף והתקרבנו לחיפה.  תחנתנו הראשונה בעיר הייתה בבית העלמין הנוצרי, שם עצרנו כדי לבקר את קברו של האב דניאל רופאייזן.  לאחר ביקור זה שכלל תפילה והעלאת זיכרונות על דמותו ופועלו של האב דניאל, המשכנו במעלה ההר והגענו אל מסלול המוביל אל שרידי כנסייה כרמליתית עתיקה.  בדרך שכשכנו במי מעיין ואכלנו מפירותיו של עץ התות הגדל בוואדי.  משם הגענו אל האכסניה של מנזר סטלה מאריס בראש הר הכרמל, המשקיף אל מפרץ חיפה.  לאחר ארוחת ערב טעימה, שמעון מקהילת ירושלים, הרקיד אותנו ריקודי עם ישראליים במגוון סגנונות עד שעות הלילה המאוחרות.

היום השני של הטיול החל עם ארוחת בוקר, ועם תפילה בכנסיית סטלה מאריס.  לאחר שאספנו מספר ידידים מקהילת חיפה, המשכנו צפונה, לכיוון עכו העתיקה.  עכו, המלאה ברזי העבר, פתחה בפנינו את עולמם של הצלבנים, אשר בנו לא רק טירות ומבצרים, אלא גם אמות ותעלות מים.

Image
בנייני הצלבנים בעכו העתיקה


נדין הסבירה לנו, מי היו המתיישבים באזור במאות ה12 וה 13, וכיצד פרחה העיר, שנייה בחשיבותה ובגודלה אחרי ירושלים.  חברי הקהילה נהנו מההליכה בסמטאות העיר, והתקשו להיפרד מהאטראקציות שבדרך.

Image
שרידי העיר הצלבנית במפרץ עכו


כשסוף סוף נכנסנו אל האוטובוס הממוזג, והתיישבנו, כשפנינו צפונה אל ראש הנקרה,שמענו ממריאנה על האומנים שהתגוררו בתקופה הרומית בגליל ובלבנון, אשר פיתחו בתי מלאכה לניפוח כלי זכוכית. לפני בואנו אל הנקרות שבסלע, הספקנו לשיר ולתת לרוח שטות לשמח את ליבנו.  בראש הנקרה התמוגגנו מיפי הנקרות ומצבעם של מי הים התיכון החודרים אל ההר, בכחולים עזים, תכלת בוהק, וטורקיזים מלאי אור.

Image
ראש הנקרה


את דרכנו המשכנו לפארק גורן, הצופה על הרי הגליל המערבי, המיוערים בחורש ים-תיכוני סבוך ומרהיב.  הצלבנים הופיעו שוב! בין ההרים התלולים והירוקים, ניצבו במלא הדרם שרידי מבצר המונפור הצלבני.  לאחר ארוחת צהרים ערבה לחך שהכינה ססיל בנדיבות לכל ארבעים המטיילים המורעבים, ולאחר התצפית המדהימה, החלנו את מסענו דרומה.

Image
מבצר המונפור הצלבני בגליל המערבי


תחנתנו האחרונה הייתה חיפה.  נדין, סיפרה לנו, בזמן הנסיעה באוטובוס שצינן אותנו מלהט היום, על המתיישבים הטמפלרים בחיפה ובארץ.  הספקנו לבקר ברחוב בו נמצאים הבניינים שנבנו על ידי הטמפלרים, ונהננו גם מתצפית על הגנים הבהאיים שהתנשאו בהמשך הגבעה.

Image
נוף הגן הבהאי בחיפה


לסיום הטיול, הגענו אל בית קהילת חיפה, ושם הצטרפנו אל סעודת האדון, כשהבית מלא מפה לפה.  האב דויד ואחינו החיפאים קיבלו אותנו בחום ופתחו עבורנו שולחן עם שפע של כיבוד.

Image
סעודת האדון בבית הקהילה בחיפה


 ב 20:00 נכנסנו לאוטובוס בדרכנו חזרה.  עייפים אך מרוצים, ובעיקר מלאי תודה על האפשרות להיות בצוותא, חזרנו הביתה בשלום.
לעזור לנו צור קשר ותיקן ניוז בעברית להקשיב לסעודת האדון לשמור על בטחון הילדים


© 2020 Saint James Vicariate for Hebrew Speaking Catholics in Israel