האב דוד: דרשה לרגל היום העולמי למהגר ולפליט 2014


הטקסט של דרשת האב דוד נויהאוז, סגן הפטריארך הלטיני ומתאם עבודת הכנסייה עם המהגרים בישראל, אשר את דבריה נשא ב-18 בינואר 2014 בכנסיית אנתוני הקדוש ביפו.

האב זאהר, הכוהן הממונה על קהילת יפו,
האב קרלוס, סגנו, הממונה על המהגרים ביפו,
האב אפולנרי, הממונה על הקתולים הדוברים עברית ביפו,
האב טוג'י, הממונה על קהילת ההודים,
האב מדהין, הממונה על קהילת מנהג הגעז,
האב קרסטיאן, הממונה על קהילת הרומנים,
האב ריק, הממונה על קהילת רחמי האל,
האב ג'יימס, הממונה על קהילת לורנצו רואיז הקדוש,
האב ארני, הממונה על קהילת הפיליפינים בחיפה,
האב דרמה מקהילת ההודים,
האחות קלריס, מתאמת הקהילה הסרי לנקית,
האחות קמיליה מקהילת הלבנונים,
אחיות פאולוס הקדוש משרטר,
כל אלה המסייעים לעבודת הכנסייה עם המהגרים,
אחים ואחיות,

אנו מתכנסים יחד ביום העולמי למהגר ולפליט לשלוש סיבות עיקריות:

- אנו באים יחד על מנת לחגוג!

הסתכלו סביב! ראו את האחים והאחיות שהדון נתן לנו, קהל רב ומגוון מבחינת מוצאם ותרבויותיהם, לשונותיהם וצבעיהם – פיליפינים, הודים, אריתריאים ואתיופים, סרי לנקים, רומנים, ניג'ריאנים, לטינו-אמריקאים, פולנים, רוסים, גאניאים, לבנונים, ערבים ויהודים, ישראלים ופלסטינים ורבים אחרים! ברצוננו לחגוג היום בשעה שאנו מכירים בתרומת כל אחד לכנסייתנו ולארצנו.

ברצוננו להיות עדים לחגיגה הזאת כשמחה גדולה. בעולמנו, מחוץ לכותלי הכנסייה, החגיגה איננה תמיד התגובה המיידית בפני הגעתם של המהגרים. לעיתים קרובות הגעתם גורמת לתגובות של חשד ואף עוינות.

הבה נקשיב לדברי האפיפיור פרנציסקוס, דברים שהוא כתב לרגל יום זה: "עלינו לראות ולאפשר לאחרים לראות שהמהגרים והפליטים אינם מהווים בעיה בלבד אלה מהווים אחים ואחיות ועלינו לקבל את פניהם, לכבד אותם ולאהוב אותם. הם מהווים הזדמנות הבאה מההשגחה העליונה על מנת לסייע בידינו לבנות חברה צודקת יותר, דמוקרטיה מושלמת יותר, מדינה מאוחדת יותר, עולם החי באחווה עמוקה יותר, קהילה נוצרית החיה את הבשורה בצורה גלויה יותר. ההגירה יכולה לספק את ההזדמנויות להפיץ את הבשורה בדרכים חדשות, לפתוח את האופקים לצמיחת אנושות חדשה בצל רז הפסחא, אנושות אשר למענה כל ארץ זרה מהווה מולדת וכל מולדת מהווה ארץ זרה" (מסר ליום העולמי למהגר ולפליט 2014).

- אנו באים יחד על מנת להתפלל!

באמצעות תפילותינו אנו מושיטים יד על מנת לתמוך איש ברעהו ובכל אחינו ואחיותינו המהגרים אשר נאבקים בעולם של אלימות וניצול, של חשד והפללה. חלק מאיתנו נולדו כאן, חלק מאיתנו באנו לכאן מרחוק בחיפוש עבודה וחיים יותר טובים, חלק מאיתנו נמלטנו על נפשנו ומחפשים כאן מקלט. תפילותינו עולות השמימה כאחד לאבינו שבשמיים אשר שלח את בנו יחידו לעולמנו והוא בא לחפשנו ולהובילנו אל חיק אביו. ישוע, בחייו עלי אדמות, שכן בקרבנו. אף הוא נמלט על נפשו וביקש מקלט במצריים. אף הוא אכל את לחמו בזיעת אפיו. בתפילתנו אנו מתאחדים איתו ומתפללים למען הכנסייה הנדרשת לשרת את החלשים ביותר, העניים ביותר וחסרי הכל. בם כל תלמיד של המשיח מוצא את המשיח אשר בא אל העולם על מנת להיות עם האנשים בשוליים. נתפללה למען עצמינו, שנוכל להיפתח בפני כל אלה אשר סובלים יותר מאיתנו, שנוכל לשרת אותם. אנו באים יחד אף להתפלל למען המדינה הזאת, מי ייתן והאל ירכך את לב המנהיגים כאן ובכל מקום כך שיכבדו את צלם האדם של כל מהגר וכל פליט וישתדלו לפנות להם מקום בחברה.

הבה נקשיב שוב לדברי האפיפיור פרנציסקוס:

"אנו זקוקים לשינוי ביחס כלפי המהגרים והפליטים מצד כל הנוגעים בדבר. עלינו להדוף את היחס של הגנתיות, ופחד, לא-אכפתיות והדחיפה לשוליים – יחס המאפיין את תרבות החומרנות שבה משליכים לפח. עלינו להחליף יחס זה ביחס הבנוי על תרבות המפגש, התרבות היחידה המאפשרת בניית עולם טוב יותר, צודק יותר, עולם אחווה. על אמצעי התקשורת לאמץ שינוי היחס ולקדם שינוי זה מבחינת הטיפול במהגרים ופליטים" (מסר ליום העולמי למהגר ולפליט 2014).

- אנו באים יחד להצהיר על אמונתנו!

אמונתנו איננה אך ורק אמונה במלכות השמיים העתיד לבוא אלא היא אמונה במלכות השמיים אשר מתגשמת כאן ועכשיו בקרבנו. אנחנו, המתכנסים כאן היום, מחדשים את מחויבותנו לחיות ביחסים של אהבה, קבלה הדדית ואהבה כך שהיותנו בעולם מכריזה באופן ברור ובקול רם שהמשיח כבר בא והקים את מלכותו בקרבנו:

הבה נקשיב שוב לאפיפיור פרנציסקוס:

"אני זוכר כיצד המשפחה הקדושה מנצרת חיוותה את הדחייה הראשונה: מרים "יָלְדָה אֶת בְּנָהּ הַבְּכוֹר. לְאַחַר שֶׁחִתְּלָה אוֹתוֹ הִשְׁכִּיבָה אוֹתוֹ בְּאֵבוּס, כִּי לֹא הָיָה לָהֶם מָקוֹם בַּמָּלוֹן" (לוקס ב:7). ישוע, מרים ויוסף ידעו מה פירוש הדבר לעזוב את מולדתם ולהיות מהגרים: חיוו את איום הורדוס צמא כוח והיו צריכים לברוח על נפשם ולחפש מקלט במצריים (מתי ב:13 – 14). אולם לב האם שפעם בקרב מרים ולב הרחום שפעם בקרב יוסף, שומר המשפחה הקדושה, לא השאירו מקום להטיל ספק במציאות של נוכחות האלוהים בחייהם. מי ייתן ובאמצעות תפילותיהם הזכות הביטחון האיתן הזה ימלא את לב כל מהגר וכל פליט" (מסר ליום העולמי למהגר ולפליט 2014).

לעזור לנו צור קשר ותיקן ניוז בעברית להקשיב לסעודת האדון לשמור על בטחון הילדים


© 2020 Saint James Vicariate for Hebrew Speaking Catholics in Israel